SOLGT: Forening no. 2

Andelene er solgt, og foreningen er fuldtegnet.

Rørvig, Småland og Møn

Fristeders forening no. 2 hedder Fristeder Bøg.

I Fristeder Bøg er de to første sommerhuse på plads, nemlig huset i Rørvig samt to smukke røde ødegårde beliggende på en stor, kuperet grund i Småland. Foreningens sidste hus bliver på dejlige Møn.


1. Rørvig

Det skønneste hus, 10 minutters gang fra en af Danmarks smukkeste strande
Vi har fundet et skønt sortmalet sommerhus, som vi har gennemrenoveret i de bedste materialer. Huset har fået et lækkert nyt badeværelse med ølandssten og med udgang til udebrus, et snedkereret køkken, indbyggede senge og en hyggelig, enkel indretning med møbler fundet på danske og svenske auktioner og markeder. Sommerhuset på Gyvelvej har to gode terrasser, den ene har morgensol, og den anden er en stor sydvendt træterrasse, der løber rundt om det meste af huset.

Sommerhuset, der er omkring 85 m2, har tre gode, lyse værelser, to af dem med udgang til terrassen og alle med dobbeltseng, det vil sige 6 rigtig gode sovepladser. På grunden er også et hyggeligt anneks, som indrettes med yderligere 2-4 sovepladser. Huset ligger på en lille, lukket vej, hvorfra I på mindre end 10 minutter kan gå direkte til Rørvig Strand, som er en af Danmarks absolut lækreste og smukkeste sandstrande med kridhvidt sand og klitter, der bugter sig i landskabet.

Huset ligger på vandsiden af Rørvigvej, på en lille, blind vej, som fører direkte til plantagen og videre ned til stranden. En time og 10 minutters fra København.


2. Småland

Ægte ødegårdsidyl i de svensk skove med egen skovsø

Da jeg første gang besøgte stedet her, vidste jeg, at det var det helt rigtige for mine Fristeder-familier. Der er tale om to store, velholdte og smukke ødegårde fra 1840’erne, hvor de tidligere ejere har bevaret den klassiske ødegårdsstil og renoveret nænsomt gennem de sidste 20 år.
Ødegårdene, som tilsammen kan huse op mod 20 overnattende, ligger fuldstændig ensomt, langt fra naboer, midt i en stor lysning i skoven på en stor, flot og kuperet grund, blot 100 meter fra den private, smukke sø med bade- og bådebro.
Det hele udgør sammenlagt et unikt ødegårds-miljø, som ellers er virkelig svært at finde i dag, fordi den slags steder ofte går i arv i generationer. 

Begge huse, som nu tilhører Foreningen Fristeder Bøg, er vidunderlige, og der er fantastiske muligheder for aktiviteter året rundt for både store og små med kano, fiskeri, badning og sauna.

På Davidlund har vi sat nye flotte, svenske tapeter op, og vi har skræddersyet indretningen med et nøje udvalg af møbler, kunst, porcelæn, tæpper og lamper købt på auktion, hos antikhandlere og på markeder rundt omkring i Danmark og Sverige. Vi køber stort set aldrig nyt, men har fokus på at skabe et fristed, som er både hyggeligt, lækkert og funktionelt, og som hverken ligner det, andre har – eller det derhjemme.

Ødegårdene ligger i Davidslund, lige uden for byen Högsby. Køreturen fra København er 4 timer.


3. Møn

Smukke strande, Møns Klint, gårdbutikker og kunsthal
Boligjagten er sat ind, og vi ser flere muligheder for spændende steder rundt omkring på øen.

Der er to lidt forskellige retninger, når vi taler Møn. Enten bliver det et ældre sommerhus i et hyggeligt sommerhuskvarter med høje træer, masser af miljø og i gåafstand til vand. Eller et mere landligt beliggende hus, hvor vi får en mere åben grund og længere til naboerne, og nok også mere udsigt – i cykelafstand til vandet. Grunden skal helst op over 1.200 m2, og meget gerne en naturgrund.

Vi går efter minimum 6 sengepladser, heraf nogle måske i (sommer)anneks. Vi skaber et dejligt udemiljø, terrasse, bålplads, udebad mm.

Uanset hvad vi vælger, renoverer vi i de bedste materialer og skaber en lækker, lys og personlig indretning med møbler købt på auktion, møbelmarkeder, antikhandlere, måske kombineret med nye, snedkererede møbler, for eksempel en spisebænk, skriveborde, senge mm.

Området har masser at byde på, for Møn kan næsten det hele. Besøg for eksempel den lille bilfrie ø, Nyord, og gå i de hyggelige stræder. Kør til den smukke Møns Klint, eller besøg den cool Kunsthal44 i Askeby.

Spis Møn-is i Stege, drik Møn-øl hos Havhøkeren på Hårbølle Havn og prøv Danmarks nok bedste surdejsbrød hos Øbageren i Stege og de sprøde pizza’er hos bageren på Bogø havn.

Naturen er skøn og varieret med mange naturoplevelser, ikke mindst med Camønoen.


Sovepladser
Vi går efter minimum 6 gode sengepladser i alle vores huse. Og allerede nu kan vi se, at Rørvig har 6 gode sovepladser om vinteren og 8-10 i sommerhalvåret fordi annekset tages i brug. I Sverige kan de to ødegårde tilsammen huse om mod 20 overnattende.

Alle huse i vores foreninger er i høj kvalitet, både når vi taler beliggenhed, udtryk og indretning. Alle sommerhusene på billederne her skal ses som referencebilleder til fremtidige foreninger.